Πυρά Χατζηδάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε υπαρξιακό πρόβλημα

O υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η σημερινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή αποτελεί απόδειξη του υπαρξιακού προβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ στις απαιτήσεις των καιρών.

Δίνοντας τη δική του απάντηση στον αρχηγό της αντιπολίτευσης, ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη παράλληλου μητρώου καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για υποσύστημα των κινητών μονάδων. «Υπάρχουν δηλώσεις επιστημόνων, αλλά επειδή δεν τον βολεύει η πραγματικότητα της επιτίθεται», είπε ο κ. Χατζηδάκης, και συμπλήρωσε «Είναι τυμβωρυχία και χαιρεκακία τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας. Στη διαχείριση της κατάστασης αυτής εμείς λέμε ακόμη και ένας να χάσει τη ζωή του είναι δραματικό. Δεν είμαστε αλάθητοι, αλλά πήραμε 557 ΜΕΘ και τις αυξήσαμε σε 1.298».

Ο υπουργός υπογράμμισε, σε σχέση με τις επιθέσεις εναντίον του κ. Μητσοτάκη, ότι αυτές ήταν ατυχείς αλλά συνήθεις, υπενθυμίζοντας στην ολομέλεια της Βουλής ότι αντίστοιχες κινήσεις έκανε και παλαιότερα ο κ. Τσίπρας, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα τον νικούσε.

«Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας, του οποίου είναι γνωστή η διαδρομή, να θίξει τον κ. Μητσοτάκη, που έκανε κάτι που επιτρέπεται, γιατί η άθληση επιτρέπεται. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται αυτό που είχε κάνει μετά το Μάτι ο κ. Τσίπρας και θυμάστε συζητήσεις για τα κότερα», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού με ποδήλατο στην Πάρνηθα.