Στην ΜΑΦ του Ευαγγελισμού με κορωνοϊό ο υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης

Στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, (ΜΑΦ), του Ευαγγελισμού όπου μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου, νοσηλεύεται ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό από τις 23 Νοεμβρίου.

Καθώς ο πυρετός δεν υποχωρούσε, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του, αργά το βράδυ του Σαββάτου, οι γιατροί, του συνέστησαν να νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό προκείμενου να του χορηγηθεί και να λειτουργήσει πιο γρήγορα η φαρμακευτική αγωγή.

Στον κ. Πλακιωτάκη, χορηγείται ενδοφλεβίως αγωγή με αντιβιωτικά και ο οργανισμός του δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά στην λήψη της.

«Ακολουθώ τις οδηγίες τους, ώστε να επανέλθω το ταχύτερο στα καθήκοντα μου», βεβαιώνει ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση, του κ. Πλακιωτάκη:

Οι γιατροί μου συνέστησαν να νοσηλευτώ στον Ευαγγελισμό προκείμενου να μου χορηγηθεί και να λειτουργήσει πιο γρήγορα η…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Πλακιωτάκης – Giannis Plakiotakis στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Ο ίδιος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό στις 23 Νοεμβρίου έπειτα από εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί, ενώ υπενθυμίζεται πως αρχικά είχε βρεθεί θετική η σύζυγός του.

Η κατάσταση της υγείας του τις προηγούμενες ημέρες κρίνονταν καλή και παρέμενε στο σπίτι του τηρώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία του στον «Ευαγγελισμό» καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό, πάνω από 38.

Πιθανότατα αύριο να εκδοθεί ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του.

Η «θερμή» παράκληση Πλακιωτάκη, προς τους βουλευτές

Σημειώνεται πως ο κ. Πλακιωτάκης απηύθυνε την Πέμπτη θερμή παράκληση προς τους συναδέλφους του να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών για τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε παρέμβασή του μέσω Skype, με αφορμή τροπολογία δικής του αρμοδιότητας που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο, και από το σπίτι του όπου βρισκόταν απομονωμένος, ο κ. Πλακιωτάκης, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θα παρακαλέσω πολύ όλους τους βουλευτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Κι εγώ τηρούσα με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα αλλά δυστυχώς ο ιός είναι παντού».