Πυρά ΚΙΝΑΛ κατά κυβέρνησης: Όσα διαδραματίζοται σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη οφείλονται στην ανευθυνότητά τους

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το Κίνημα Αλλαγής όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υγειονομικές μονάδες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Πράξεις τώρα. Τα κενά περιεχομένου λόγια του κ. Μητσοτάκη για το ΕΣΥ τον εκθέτουν πια ανεπανόρθωτα. Τα λάθη και οι παραλείψεις τους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πολιτών», επισημάινει το Κίνημα Αλλαγής, υπενθυμίζοντας ότι ανέδειξε από τις 19 Νοεμβρίου, με την πανδημία να ξεπερνά κάθε όριο στη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και όλη τη Β. Ελλάδα, ότι τα εγκαταλελειμμένα από την κυβέρνηση και τραγικά υποστελεχωμένα νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

«Οι αρμόδιοι υπουργοί όμως σφύριζαν αδιάφορα», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «τα όσα διαδραματίζονται σήμερα στη Δράμα, στην Αλεξανδρούπολη και σε άλλες περιοχές είναι τραγικά, καθώς αναδεικνύουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, την έλλειψη κάθε προετοιμασίας, την αδιαφορία και την ανικανότητα των αρμοδίων».

Το ΚΙΝΑΛ ζητά παράλληλα από την κυβέρνηση να υλοποιήσει αμέσως τις μόνιμες προσλήψεις που καθυστερημένα προκηρύχθηκαν, να μονιμοποιήσει το επικουρικό προσωπικό, να ενεργοποιήσει την πρωτοβάθμια φροντίδα και να προμηθευτούν μηχανήματα για πολλά τεστ και έλεγχο της διασποράς.