Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 15,9% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Ποια η γνώμη των πολιτών για το εμβόλιο

Με 15,9 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ζητά την άποψη των πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, τo 52,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, με το ποσοστό να είναι ακόμη υψηλότερο σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Στην εκτίμηση της MRB για την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 15,9%. Στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 5,3% και ακολουθούν ΚΚΕ (4,5%), Ελληνική Λύση (4,2%) και ΜέΡΑ25 (2,7%).

Η δημοσκόπηση της MRB ζήτησε από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το 64% των ερωτηθέντων βρίσκουν λίγο έως καθόλου αποτελεσματικά τα μέτρα, με την αρνητική απάντηση να είναι ακόμη υψηλότερη σε νεότερες ηλικίες μεταξύ 17 και 44 ετών.

1 στους 2 ερωτηθέντες, ωστόσο, εκτιμούν ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας στο β’ κύμα της πανδημίας είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες που δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό.

Επτά στους δέκα θεωρούν ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει τον ιό

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ως προς την άποψη των πολιτών για τη Θεία Κοινωνία και το κατά πόσο μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό. Σχεδόν 7 στους 10, ποσοστό 67,7% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως ο ιός μπορεί να διαδοθεί μέσω της Θείας Μετάληψης.

To 52,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης της MRB κατά πόσο οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο, το 52,1% απαντά θετικά, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 68% για άτομα άνω των 65 ετών.

Η δημοσκόπηση της MRB ρώτησε τους συμμετέχοντες και για τις εκδηλώσεις την ημέρα του Πολυτεχνείου, με το 67,9% να διαφωνεί με τη διεξαγωγή τους εν μέσω πανδημίας. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι που συμφωνούν με τη διεξαγωγή εκδηλώσεων ανέρχονται στο 46%.