Β. Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει

Υπομονή και κουράγιο συνέστησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας , ο οποίος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ανέφερε ότι 633 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Σημείωσε ακόμα ότι η πίεση εξακολουθεί να είναι μεγάλη σε Ημαθία, Λάρισα και Μαγνησία.

Είναι εμφανές είπε ότι πλέον σε όλους, ότι το ΕΣΥ πιέζεται παντού, όμως αντέχει. Τον χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα δεν θα σωθεί από μεγάλα λόγια αλλά από πράξεις, είμαστε περήφανοι για όλους αυτούς που υπηρετούν το Σύστημα Υγείας, γιατρούς, υγειονομικούς, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ είναι ένας οργανισμός που προστατεύει τη Δημόσια Υγεία. Ήταν ένας Oργανισμός που αδικήθηκε και ήταν στο φως της δημοσιότητας για άλλους λόγους, υπογράμμισε ο κος Κικίλιας προσθέτοντας ότι επανιδρύθηκε το 2019 και ασχολείται με 52 μεταδιδόμενα νοσήματα. Διερευνά κρούσματα και συντάσσει επιστημονικά μοντέλα. Ανάλυση δεδομένων και εκτίμηση καταστάσεων.

Αναφορικά με την Covid-19 έχουν πραγματοποιηθεί 550.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό, συμβάλλοντας στην επιδημιολογική επιτήρηση. Οι 500 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έχουν διενεργήσει 2,2 εκατομμυρίων τεστ για τον κορωνοϊό (μοριακών και rapid tests)

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας μέχρι σήμερα έχουν γίνει 17.630 δράσεις σε 71 Περιφερειακές ενότητες και συνολικά 550.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Δείτε αναλυτικά το έργο και τις δράσεις του ΕΟΔΥ