Έντονες αντιδράσεις για την ομιλία Λαγού στην Ευρωβουλή

Κύμα σφοδρών αντιδράσεων προκάλεσε η ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει το λόγο στον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννη Λαγό, στην συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ν. Ανδρουλάκης: Mέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατήγγειλε το προεδρείο γιατί έδωσε προηγουμένως τον λόγο στον ευρωβουλευτή Λαγό, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Είναι μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι δώσατε το λόγο σε κάποιον που η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες. Ντροπή».

Το περιστατικό αυτό συνέβη κατά τη συνεδρίαση της ευρωβουλής στις Βρυξέλλες για τις προκλήσεις της Τουρκίας και την παρουσία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Βαρώσια της Κύπρου. Για το θέμα αυτό ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε σε σκληρό τόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση επιρρίπτοντας της ευθύνες για τις προκλήσεις της Τουρκίας.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει το λόγο στον καταδικασμένο ναζιστή Λαγό

Παράλληλα, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την «απαράδεκτη ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει το λόγο στον καταδικασμένο σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», ναζιστή Λαγό, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας σήμερα, στη συζήτηση για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια.

Σοβαρή η ευθύνη των αρμοδίων οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου

Τα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου έχουν σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη αυτή και για την ολιγωρία τους να προχωρήσουν μέχρι τώρα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών άρσης της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία, που τη χρησιμοποιεί για να κρύβεται διαφεύγοντας τη σύλληψη στις Βρυξέλλες, και αποθρασυμένος να προκαλεί με χυδαίες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ακόμη περιμένει να τον φυλακίσουν» υπογραμμίζει  η ΕΟ του ΚΚΕ και συμπληρώνει:

«Απαιτούμε την άμεση άρση της ασυλίας του ναζιστή Λαγού στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου το Δεκέμβρη, ώστε να οδηγηθεί στη φυσική θέση που πρέπει να βρίσκεται: στη φυλακή!».