Στ. Πέτσας: Προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων-Πώς θα πραγματοποιηθεί η άρση του lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στο Mega, παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης σε σχέση με τη σταδιακή άρση του lockdown.

«Προσδοκούμε ότι κατά το τέλος της εβδομάδας η σταθεροποίηση θα αρχίσει να φαίνεται και σε μικρή κάμψη και μια ραγδαία υποχώρηση των κρουσμάτων από το τέλος αυτής της εβδομάδας αρχές της επομένης», ανέφερε αρχικά o κ. Πέτσας.

Προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων και στη συνέχεια επαναλειτουργία λιανεμπορίου και εστίασης

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτή η υποχώρηση θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κάνει έναν πρώτο σχεδιασμό για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Στις προθέσεις του Μαξίμου είναι στις 30 Νοεμβρίου να αρθούν κάποια μέτρα του lockdown, με τους μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία. Ακολούθως θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ενώ τελευταία στη λίστα είναι η εστίαση», υπογράμμισε.

Το οριστικό πλάνο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Φώτα. Το οριστικό πλάνο θα το παρουσιάσουμε στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας», προσέθεσε ο κ. Πέτσας.

Σκοπός είναι να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή

Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα ότι τα καταστήματα αναμένεται, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, να ανοίξουν μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. «Σκοπός δεν είναι να μείνουμε πάντα κλεισμένοι αλλά να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή», τόνισε χαρακτηριστικά.