Πολυτεχνείο: Ένταση στη Βουλή για τα επεισόδια στα Προπύλαια

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Προπύλαια, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας διαμαρτυρήθηκε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επέτρεψε την πραγματοποίηση της πορείας του ΚΚΕ, με τον κ Χήτα να λέει «Σας γλεντάει το ΚΚΕ, συλλαμβάνετε κόσμο στις εθνικές επετείους, ρίχνετε χημικά στους μαγαζάτορες αλλά το ΚΚΕ δεν το ενοχλείτε. Αν σας πιάσει κανείς στο δρόμο πείτε είμαι διαδηλωτής Κ.Κ Ε και δεν θα σας αγγίξει κανείς» είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

Λαμβάνοντας το λόγο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος είπε «η πολιτική μαλ@κια και ανοησία έχει τα όριά της».

Το προεδρείο της Βουλής ζήτησε από τον βουλευτή του ΚΚΕ να συναισθανθεί τον χώρο στον οποίο βρίσκεται και να ανακαλέσει ωστόσο ο ίδιος επέμεινε: «δεν ανακαλώ τίποτα. Η πολιτική μ@λ@κίΑ και ανοησία έχει τα όριά της. Η Ελληνική Λύση μετατράπηκε σε δεξιό βραχίονα της κυβέρνησης, ζηλεύοντας τη δόξα της Χρυσής Αυγής».

«Στον βούρκο του συναδέλφου δεν θα πέσουμε. Ο νόμος ισχύει για όλους» ανταπάντησε ο κ. Χύτας.

Παίρνοντας το λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ Καραθανασόπουλου είπε πως είναι είναι λυπηρό στην σημερινή επέτειο για την Δημοκρατία να ακούμε τέτοιες εκφράσεις στον ναό της Δημοκρατίας»¨.

Νωρίτερα ο κ.Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση σε μια ειρηνική διαδήλωση, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να σταματήσει η κυβέρνηση να οξύνει το κλίμα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ζητώντας επίσης την απελευθέρωση των συλληφθέντων. «Σε όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν σήμερα υπήρξε πλήρης τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων» είπε ο κ Χαρίτσης, τονίζοντας ότι υγειονομική βόμβα συνιστά ότι 6000 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με εντολή της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας.

Για λεονταρισμούς της κυβέρνησης χωρίς νόημα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις πήγαν κανονικά όμως καθόλου κανονικά δεν πήγε η απαγόρευση της κυβέρνησης.

«Πρόθεση κάποιων να δημιουργήσουν εντυπώσεις, δεν δέχομαι από τον ΣΥΡΙΖΑ που απαγόρευσε συγκεντρώσεις όταν ήρθε ο Ομπάμα να κουνάει σήμερα το δάχτυλο για απαγορεύσεις» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος.