Αιχμές ΜέΡΑ25 κατά ΣτΕ για την απόφαση επί της απαγόρευσης των δημοσίων συναθροίσεων

Σοβαρές αιχμές εξαπέλυσε το ΜέΡΑ 25 κατά του ΣτΕ, μετά την απόρριψη του αιτήματος  έκδοσης προσωρινής διαταγής, δια του οποίου αιτούνταν την αναστολή της απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, δυνάμει της οποίας απαγορεύθηκε το σύνολο των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων σε όλη τη χώρα από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΜέΡΑ 25 αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Tο Συμβούλιο της Επικρατείας αφού η Πρόεδρος του δυσκολεύτηκε αρκετά όλη την μέρα με την απόφαση που θα έβγαζε επί της προσωρινής διαταγής -μιας και συνήθως αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν πολύ σύντομα μετά την συζήτηση της υπόθεσης-, εν τέλει αποφάσισε πως επί της αρχής -στο επίπεδο δηλαδή της προσωρινής διαταγής- είναι νόμιμη η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης.

H Πρόεδρος του ΣτΕ φρόντισε να χρεώσει την σχετική υπόθεση της προσφυγής μας σε έναν συντηρητικό – μνημονιακό εισηγητή ώστε και η οριστική έκβαση της να είναι της αρεσκείας της Κυβέρνησης».

Το ΜέΡΑ 25 εκφράζει παράλληλα την ελπίδα ότι «θα υπάρξει έστω και μία μειοψηφία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προασπίσει την Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τον Κοινοβουλευτισμό και τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών».