Μητσοτάκης: Αναστολή πλειστηριασμών και χριστουγεννιάτικη ενίσχυση αδύναμων

Αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πορεία της πανδημίας.

«Το πόσα χρήματα και που θα τα δώσουμε θα εξειδικευθεί από το οικονομικό επιτελείο, γιατί αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν νοικοκυριά που μπορεί να έχουν μείνει έξω από το πλαίσιο προστασίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξε εφησυχασμός μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και από την κυβέρνηση, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος ενόψει χριστουγέννων.

«Όσοι μας κατηγορούν ότι δεν πρέπει να πάμε σε στρατηγική λοκ ντάουν ακορντεόν να μας πούνε τι προτείνουν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να βρεθούμε μόνο με τους αγαπημένους μας.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι κυβέρνηση και ειδικοί έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους για τη Θεσσαλονίκη και αναφέρθηκε σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών και όπου αλλού χρειαστεί πλην της συμπρωτεύουσας.

Προανήγγειλε πρόγραμμα διανομής 90.000 λάπτοπ στα σχολεία και πριν από τον Φεβρουάριο, όπως ήταν στο χρονοδιάγραμμα για την ενίσχυση των οικογενειών που δεν έχουν επαρκή τεχνολογικό εξοπλισμό. Τάχθηκε κατά των μαζικών τεστ στα σχολεία, ωστόσο προανήγγειλε ότι θα γίνουν από την μεθεπόμενη εβδομάδα στοχευμένα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, για να φανεί αν και πότε τελικά πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Ζήτησε τέλος από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές να επαναλαμβάνουν το βασικό μήνυμα περιορισμού των μετακινήσεων και ανακοίνωσε εντατικοποίηση των ελέγχων για τηλεργασία.