Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου, στην Αθήνα - Η υποδοχή από τον υπ. Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι: Στο επίκεντρο η τουρκική... | Πολιτική Ειδήσεις

«Υποδέχτηκα τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah el-Sisi. Μια επίσκεψη που σηματοδοτεί τους ισχυρούς δεσμούς και τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Νίκος Δένδιας.

Συναντήσεις με Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Κυριάκο Μητσοτάκη

Σήμερα ο Πρόεδρος της Αιγύπτου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μεσημέρι, στις 12:00, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποδεχτεί τον κ. Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Στη 13:20, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 14:30, ο κ. Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Το βράδυ, στις 20:00,  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αιγύπτιου ομόλογου της, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός.

Τα ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, την Τετάρτη στις 18:00

Στις 18:00 θα λάβει χώρα συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry), που συνοδεύει τον Πρόεδρο αλ Σίσι.

Οι συνομιλίες θα εστιαστούν σε θέματα διμερούς συνεργασίας και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρωί της Πέμπτης ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.