Ανακοινώσεις Κ. Μητσοτάκη αύριο Πέμπτη στις 12:00 με συμμετοχή Σ. Τσιόδρα - Lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Αύριο Πέμπτη, στις 12:00 το μεσημέρι, Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρουσία και του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός μετά τα σημερινά επιδημιολογικά στοχεία, που δείχνουν νέα έκρηξη στους αριθμούς των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων ασθενών.

Συγκεκριμένα, οι θάνατοι από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα μας ανήλθαν σε 675, καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν άλλοι 12 ασθενείς – 1503 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 220 σε ΜΕΘ.

«Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. «Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών» σημειώνουν.

Σημειώνεται ότι η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας έχει φτάσει στο 70%. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες είναι πλέον υπέρ ενός lockdown δύο εβδομάδων. Σε διαφορετική περίπτωση προτείνουν τον περιορισμό των μετακινήσεων από νομό σε νομό και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ.