ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης: Σήμα κινδύνου η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία

Σε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των μαθητικών κοινοτήτων αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες και ενστάσεις σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας.

Μέσω σχετικής  ανακοίνωσής της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στα παιδιά, συνιστά σήμα κινδύνου που οφείλει -επιτέλους- να αφυπνίσει την κυβέρνηση. «Το σημερινό δημοσίευμα του ethnos.gr αναφέρει πως μόνον την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 709 (+25%), δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό στην επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας και επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες όσων υποστήριξαν την ανάγκη για τήρηση των αποστάσεων και αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «δυστυχώς αποδεικνύεται πως οι μάσκες και τα παγουρίνο δεν συγκροτούν το απαραίτητο υγειονομικό τείχος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων» ενώ σχολιάζουν ότι η αναστολή λειτουργίας όλων των Λυκείων σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα ότι «τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο μετάδοσης του κορωνοϊού».

Η κυβέρνηση οφείλει να επικεντρωθεί άμεσα στα καθήκοντά της

«Η κυβέρνηση, αντί να επενδύει στο δόγμα «νόμος και τάξη», στον αυταρχισμό και στην οικοδόμηση εμφυλιοπολεμικού κλίματος, οφείλει να επικεντρωθεί άμεσα στα καθήκοντά της. Ειδικά, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να πάψει να προκαλεί και να υποδαυλίζει συγκρούσεις, όπως αυτή με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και δεν αποκλείεται ακόμη και ένα νέο, γενικευμένο lockdown. Τα σχολεία και οι οικογένειες θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από μια τέτοια εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.