Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Γεωργιάδη-Τζάκρη: «Είσαι ασήμαντη-Φουκαράς υπουργός υποανάπτυξης»

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, με αφορμή την υπόθεση του εργοστασίου της Πίτσος, η παραγωγή του οποίου μετακομίζει στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η κ. Τζάκρη χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «χορηγό του τουρκικού ΑΕΠ» επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι χάθηκε η επένδυση. «Αντί να κλαίτε και να λέτε τι θα κάνατε αν ήσασταν στην θέση μου, γιατί δεν κάνατε τίποτα όταν ήσασταν στην θέση μου; Γιατί είστε ψεύτρα. Είναι αργά για δάκρυα τώρα, ο λαϊκισμός έχει και κάποια όρια» απάντησε σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Είσαι φουκαράς υπουργός υποανάπτυξης», απάντησε η κ. Τζάκρη, με τον υπουργό κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του να τη χαρακτηρίζει ασήμαντη. «Η κ. Τζάκρη είναι ασήμαντη, δεν απαντώ σε αυτή», ανέφερε συγκεκριμένα.

Με αφορμή το συμβάν αυτό, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, καταγγέλλει τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, για απαξιωτική και απρεπή συμπεριφορά σε βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Η κα Γεροβασίλη, μεταξύ άλλων,  καλεί τον κ. Γεωργιάδη να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή, ειδάλλως καλεί τον Πρόεδρο να προκαλέσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αναλυτικά η επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη

«Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2020

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στη σημερινή τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε με τρόπο ανοίκειο και απαξιωτικό στο πρόσωπο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κας Θεοδώρας Τζάκρη. Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του επί ερώτησης της βουλευτού είπε «Α! Ήταν της κυρίας Τζάκρη. Δεν έχει σημασία. Το αφήνω. Η κυρία Τζάκρη είναι ασήμαντη.».

Το απρεπές και απαξιωτικό ύφος και περιεχόμενο της εν λόγω τοποθέτησης του Υπουργού δε συνάδει με την υποχρέωση για αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών του κοινοβουλίου. Καλούμε τον Υπουργό να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή, ως άλλωστε οφείλει, άλλως καλούμε Εσάς κύριε Πρόεδρε όπως προκαλέσετε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας και του άρθρου 77 παρ. 4 του ΚτΒ».