Στ. Πέτσας: Επιβολή σκληρότερων μέτρων εάν δεν μειωθούν τα κρούσματα

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, δεν προβλέπεται σύντομα χαλάρωση των μέτρων που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και τα οποία θα ισχύσουν από το αύριο, Σάββατο 24/10.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Πέτσας κατέστησε σαφές ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων σκληρότερων μέτρων αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα με αυτά που ανακοινώθηκαν χθες.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα και διατηρηθούμε στα 800 κρούσματα το ΕΣΥ μπορεί να αντέξει με τις ενισχύσεις στις ΜΕΘ. Αν όμως ξεφύγουμε τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για νέα μέτρα που πάντα έχουν στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έθεσε ως κόκκινη γραμμή τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε: «Είναι πιθανό αν μείνει τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων για κάποιες ημέρες το ΕΣΥ να δεχτεί μεγάλη πίεση, οπότε θα πρέπει να λάβουμε νέα μέτρα».

Ο κ. Πέτσας δεν άφησε κανένα ανοιχτό ενδεχόμενο για χαλάρωση των μέτρων στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την Πέμπτη νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Κ, Μητσοτάκης έστειλε επίσης μήνυμα αυστηροποίησης της τήρησης των μέτρων και προανήγγειλε αυστηρά πρόστιμα σε εργοδότες που δεν τα τηρούν. Τόνισε ωστόσο ότι η χώρα μας πάει καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη του ΕΟΔΥ:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 05:00