Τσίπρας: Το νέο πτωχευτικό δίκαιο οδηγεί σε αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας

Οι διατάξεις του νέου πτωχευτικού δικαίου έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα γιατί για πρώτη φορά δημιουργείται μια συνθήκη ολικής απώλειας της ιδιωτικής περιουσίας υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτών.

«Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για μια ολιστική παρέμβαση στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους. Κατά την γνώμη μου εδώ έχουμε μια ολιστική ή ολοκληρωτική αν θέλετε αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας” τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως εξήγησε «μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως πτωχεύουν και χρεοκοπούν επιχειρήσεις ,και κράτη, δεν γνωρίζαμε πως πτωχεύουν και φυσικά πρόσωπα». Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό όπως σημείωσε «είναι το γεγονός ότι οι νέες αυτές ρυθμίσεις έρχονται δέκα χρόνια μετά την πτώχευση της χώρας και δύο χρόνια μετά την ρύθμιση του χρέους και της ανάκαμψης της οικονομίας».

«Βλέπουμε ότι όσοι άντεξαν τις κρίσεις, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο της ατομικής χρεοκοπίας» και αυτό όπως είπε θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό, αν λάβουμε υπόψιν και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την διεύρυνση των ανισοτήτων και την συρρίκνωση του εισοδήματος από τις επιπτώσεις της πανδημίας.