ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ: Η κυβέρνηση επιδεικνύει ευαισθησία γι' αυτούς που ρήμαξαν το κρατικό χρήμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο και την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «επιδεικνύει ευαισθησία γι’ αυτούς που ρήμαξαν το κρατικό χρήμα, με το οποίο ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τα εξής:

«Kάθε μέρα αποκαλύπτονται και νέες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις δανείων μεγαλόσχημων. H περίπτωση Πηλαδάκη τελικώς αποτελεί καθημερινή τραπεζική πρακτική. Στους πιο πλούσιους εφοπλιστές χαρίζονται από τις διοικήσεις τραπεζών δεκάδες εκατομμύρια, την ώρα που η κυβέρνηση με το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο καταργεί πλήρως την προστασία της πρώτης κατοικίας και ωθεί σε πτώχευση ακόμα και τα φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αμνηστεύσει αυτούς που πήραν δανεικά και αγύριστα

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Documento, μισό δισ. χάρισε η Πειραιώς σε 4 εφοπλιστές και συνεχίζει. Η κυβέρνηση δεν είναι αμέτοχη. Με επανειλημμένες προσπάθειες επιχειρεί να αμνηστεύσει και αυτούς που πήραν τα δανεικά και αγύριστα και αυτούς που τα έδωσαν, ακόμη και τώρα που η ελληνική Δικαιοσύνη χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αντισυνταγματική την ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

Ο κ. Μητσοτάκης επιδεικνύει ευαισθησία γι’ αυτούς που ρήμαξαν το κρατικό χρήμα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί, ο κύριος Μητσοτάκης ετοιμάζει νέα τροπολογία για να τη γλυτώσουν τραπεζίτες και στρατηγικοί κακοπληρωτές. Επιδεικνύει ευαισθησία γι’ αυτούς που ρήμαξαν το κρατικό χρήμα, με το οποίο ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες. Ίσως συμπάσχει επειδή και ο ίδιος διέπρεψε ως στρατηγικός κακοπληρωτής».