Η προκλητικότητα Μιχαλολιάκου συνεχίζεται: «Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις Ιδέες μου» (video)

Παρά την ομόφωνη καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, δίχως ίχνος μεταμέλειας, προχώρησε για ακόμη μια φορά σε προκλητικές δηλώσεις, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι είναι υπερήφανος διότι διώκεται για τις ιδέες του.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των ποινών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ισχυρίστηκε ότι στην ουσία «καταδίκασαν την ιδέα και όχι εγκλήματα» συμπληρώνοντας ότι «η Χρυσή Αυγή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση. Ήταν το Κίνημα της εθνικής αντίστασης ενάντια στην ξενοκρατία των μνημονίων και του ραγιαδισμού».

Aναλυτικά η δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου:

«Απεδείχθη περίτρανα αυτό που ισχυριζόμουν από την πρώτη στιγμή των διώξεων του 2013.

Αυτή η καταδίκη είναι δίωξη πολιτική και όχι ποινική και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιβλήθηκαν βαριές ποινές στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής παρόλο που δεν καταδικάστηκε για την οποιαδήποτε πράξη.

Καταδίκασαν τον εθνικισμό. Καταδίκασαν την Ιδέα και όχι εγκλήματα. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση.

Ήταν το Κίνημα της εθνικής αντίστασης ενάντια στην ξενοκρατία των μνημονίων και του ραγιαδισμού.

Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει σαν έγκλημα τον εθνικισμό. Οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούν στην ποινικοποίηση του ιδεολογικού αγώνα των Ελλήνων για εθνική αξιοπρέπεια.

Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις Ιδέες μου».