Όχι στην άρση ασυλίας του Γιάνη Βαρουφάκη, είπε η Βουλή

Τη μη άρση της βουλευτικής ασυλίας του γραμματέα του ΜέΡΑ25,Γιάνη Βαρουφάκη, για το φραστικό επεισόδιο που είχε στις 8 Απριλίου στην Αίγινα με αξιωματικό του Λιμενικού, ο οποίος τον σταμάτησε για έλεγχο σχετικά με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν για τις μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού, αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία,η Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά της άρσης ασυλίας του γραμματέα του ΜέΡΑ25,τάχθηκαν 282 βουλευτές από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ υπέρ 11 βουλευτές, οι περισσότεροι από την Ελληνική Λύση.
Ο κ. Βαρουφάκης ,αφού ευχαρίστησε όλα τα κόμματα πλην της Ελληνικής Λύσης, για την στάση τους, τόνισε ότι «ο ίδιος δεν θα διενοείτο ποτέ να χρησιμοποιήσει τη βουλευτική ασυλία για να πάει διακοπές στη Μύκονο ή στην Αίγινα». Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, κατέθεσε στα πρακτικά το υπόμνημα που είχε υποβάλλει στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, χαρακτηρίζοντας «συνταγματικά, ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη τη δικογραφία».
Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη ότι « πλήττεται ο Κοινοβουλευτισμός, όταν αμφισβητείται το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των βουλευτών για άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων».
Επίσης, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε, επίσης με ευρύτατη πλειοψηφία, το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.