Η διαπραγμάτευση στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ

Το ζήτημα της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους απασχόλησε την συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ υπό τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του κόμματος κ. Κώστα Καραγκούνη, κοινή συνισταμένη της συνεδρίασης είναι “ότι επιμονή στο λάθος είναι το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση”. Ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι “τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, θα πρέπει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα με τρόπο θετικό και γόνιμο η διαπραγμάτευση”.

Σημειώνουν ότι “ως λάθος θεωρούν το ενδεχόμενο ρήξης και κάνουν κριτική στον τρόπο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης που πήγε δίχως συγκεκριμένες προτάσεις στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια”.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε κείμενο εισήγησης του κ. Βαρουφάκη στο Eurogroup για το οποίο “η ΝΔ θεωρεί ότι ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά από τα αποτελέσματα που έφερε όσον αφορά στην δημοσιονομική προσαρμογή καθώς και στο πρωτογενές πλεόνασμα η προηγούμενη κυβέρνηση”.  Τέλος αναφέρουν ότι θα πρέπει να κλείσει θετικά και γόνιμα η διαπραγμάτευση . Στην συνεδρίαση συζητήθηκε και “το γεγονός της άσχημης εξέλιξης με τους Αζέρους κατά την επίσκεψη του κ. Λαφαζάνη στο Μπακού”.

Τέλος συζητήθηκαν τα νομοσχέδια που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση για τα οποία θα τοποθετηθούν όταν κατατεθούν. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι κ.κ. Βαγγέλης Μειμαράκης, Νικήτας Κακλαμάνης. Κώστας Καραγκούνης, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γιάννης Βρούτσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνης Γεωργιάδης.