Αλέξης Τσίπρας: «Δεν ήταν ποτέ αθώοι. Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε. Η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε» (Video)

«Δεν ήταν ποτέ αθώοι. Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε. Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση που θα μείνει στην ιστορία. Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας. Όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν, και αγωνίστηκαν για να φτάσουμε εδώ. Στους μάρτυρες κατηγορίας, στους συνηγόρους και σε κάθε πολίτη που ένωσε το βηματισμό του με το αντιφασιστικό κίνημα.

Δεν ήταν ποτέ αθώοι.
Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε.

Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

Το πιο μεγάλο ευχαριστώ, όμως, το χρωστάμε στη Μάγδα Φύσσα. Για τον επίμονο και μοναχικό της αγώνα, εφτά χρόνια τώρα. Για τον Παύλο της, αλλά και για τα παιδιά όλων μας.  Για να μπορούν να ζήσουν σε αυτή τη χώρα, χωρίς τη βία και το δηλητήριο του φασισμού», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

Φωτ: Intime

Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του…

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο Εφετείο ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του, επισήμανε τα ακόλουθα: «Σήμερα παίρνουμε όλοι μαζί λίγο από αυτό το άχθος για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του. Δεν είναι αθώοι, το γνωρίζουμε πολύ καλά, για τη δράση τους, για τις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες, τη δηλητηρίαση της ελληνικής κοινωνίας με μίσος και διχασμό».

«Ελπίζουμε και η Δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει και αυτή την ετυμηγορία που πρέπει. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όμως, είναι εγκληματική και θα πάει εκεί που πρέπει, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας έτσι όπως αρμόζουν οι αγώνες αυτού του λαού, η ιστορία αυτού του τόπου», είχε προσθέσει ολοκληρώνοντας την δήλωσή του, λίγο πριν την ανάγνωση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.