Στη Βουλή διορίστηκε η σύζυγος του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια-Σφοδρό κύμα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

H πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή, γεγονός που πυροδότησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η τοποθέτησή της στηρίχθηκε στις διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (αρ. 35 και 36), δια των οποίων δίδεται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή.

Αναλυτικά το ΦΕΚ για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια

Διευκρινίσεις του προέδρου της Βουλής

Κύκλοι του προέδρου της Βουλής διευκρινίζουν ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν το διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου υπαλλήλου και να πάρει τη θέση του η κα Ζαρούλια. Έκανε δηλαδή χρήση του δικαιώματος που έχει ως πολιτικός αρχηγός. Ο πρόεδρος της Βουλής δεν μπορούσε να υποδείξει πιο πρόσωπο θα επιλεγεί να πάρει τη θέση. Βάσει ισχύοντος πλαισίου, έχει το δικαίωμα να τοποθετήσει εκεί τη γυναίκα του.

Σημειώνεται δε ότι αν η κ. Ζαρούλια καταδικαστεί τελικά στο δικαστήριο, στα πλαίσια της δίκης που θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου, και στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα, αυτομάτως χάνει και τη θέση της στη Βουλή.

Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω σχετικής ανακοίνωσης του, στρεφόμενος κατά του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια.

Ο κ. Τασούλας στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει κατανοήσει τι έκανε

Η απάντηση του κ. Τασούλα δείχνει ότι στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει κατανοήσει τι έκανε. Καμία διαδικαστική δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτή για την πολιτική επιλογή του με τον διορισμό της κα Ζαρούλια, ηγετικού στελέχους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πέντε μέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο Κ. Μητσοτάκης κατανοεί το πολιτικό σφάλμα που αδυνατεί να κατανοήσει ο κ. Τασούλας ή επικροτεί την απόφαση του».

Το σχόλιο του  Κινήματος Αλλαγής

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, επισημαίνει:

«Είναι αδιανόητο η ΝΔ να βάζει στη Βουλή, εκείνους που ο ελληνικός λαός επέλεξε να αφήσει εκτός. Δεν άλλαξε τον κανονισμό, ενώ θα μπορούσε.

Η δε υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή λίγες ημέρες πριν την έκδοση απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, είναι πρόκληση».