Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής: Live η συν. Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες (Video)

Δείτε σε απευθείας σύνδεση τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει αναλυτικά για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγή του επανέλαβε την ικανοποίηση της Ελλάδας για τα συμπεράσματα της Συνόδου, ενώ στάθηκε στην θετική αναφορά που γίνεται στο Κείμενο Συμπερασμάτων της Συνόδου, στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, επιμένοντας ότι αυτές αφορούν μόνο στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Παρακολουθείστε την συνέντευξη σε ζωντανή μετάδοση:

«Είναι σαφές ότι εφόσον η Τουρκία συνεχίσει μονομερή επιθετική συμπεριφορά θα υπάρχουν συνέπειες – γίνεται σαφέστατη αναφορά για κυρώσεις. Η Ε.Ε. θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Υπάρχει επίσης μία σαφέστατη θετική αναφορά στην επανένταξη των διερευνητικών επαφών που έχει συμφωνηθεί από την Ελλάδα και την Τουρκία. Υπάρχει επίσης και η θετική ατζέντα, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι όροι που έχουν τεθεί. Υπάρχει διάθεση για επανεξέταση των πτυχών όπως αναφέρονται στην απόφαση του 2016», υπογράμμισε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός.