Πομπέο: "Με την Ελλάδα μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα" - Δένδιας: "Διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ"

Γύρω στις 10:20 ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδα και Ηνωμένων Πολιτειών, Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο, στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45-50 λεπτά και εν συνεχεία ο κ. Πομπέο αναχώρησε για το ΣΒΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Συνάντηση 50 λεπτών Δένδια – Πομπέο: Για ΣΒΕ και Εβραϊκό Μουσείο αναχώρησε  ο Αμερικανός ΥΠΕΞ | Hellasjournal.com

Δένδιας: Διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ

Τη διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμα του στο Twitter, με αφορμή την επίσκεψη του αμερικανού ομολόγου του στην Ελλάδα.

«Υποδέχτηκα τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, στην πρώτη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Επιβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί και η διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας στο tweet του.

Πομπέο: Με την Ελλάδα μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα

“Είναι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, έναν ζωτικό συνεργάτη των ΗΠΑ με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα. Η ισχύς της διμερούς μας σχέσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ανυπομονώ για μια παραγωγική επίσκεψη” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε δε, ενθουσιασμένος για την επιστροφή του στην Ελλάδα με ανάρτησή του στο δημοφιλές στους πολιτικούς μέσω κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ενώ και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, ενημέρωσε για τα της συνάντησης με το ακόλουθο Tweet.

Στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί επίσης το Εβραϊκό Μουσείο, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

 

Επόμενος σταθμός του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα είναι η Κρήτη και η ναυτική βάση της Σούδας.