Κεραμέως για τις καταλήψεις: «Ναι σε διάλογο αλλά με ανοιχτά σχολεία»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε σχολεία της Κορινθίας και της Αρκαδίας, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου αλλά και ότι δεν θα πρέπει διαταράσσεται η λειτουργία της εκπαίδευσης.

Σε ερώτηση για τις καταλήψεις στα σχολεία, η κυρία Κεραμέως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία».

Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία

Προσέθεσε δε ότι : «Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον κορωνοϊό και την έως τώρα λειτουργία των σχολείων.

Εξαιρετικά χρήσιμη η τηλε-εκπαίδευση

Μιλώντας για την τηλε-εκπαίδευση, τόνισε ότι είναι πολύ χρήσιμη και το Υπουργείο έχει παράσχει τα εργαλεία ώστε να εφαρμοστεί εάν, και εφόσον αυτό χρειαστεί, αλλά ασφαλώς τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Η υπουργός συζήτησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και για ευρύτερα εκπαιδευτικά ζητήματα, αλλά και για τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα οποία εφαρμόζονται πιλοτικά σε σχολείο που επισκέφθηκε.

Σε συνομιλία της με τους εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε στους μόνιμους διορισμούς που έγιναν για πρώτη φορά φέτος στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και επεσήμανε τη δράση του Υπουργείου από κοινού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορικά με την αναβάθμιση των σχολικών δικτύων (internet).

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η υπουργός δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα σχολεία σε Κορινθία και Αρκαδία, όπου με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε την υποδειγματική τήρηση των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Σε αυτό έχουν συμβάλει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης, μαθητές, γονείς».