Νέα προειδοποίηση Άγκυρας: Κανένας συμβιβασμός σχετικά με τα δικαιώματα μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα

Πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα σήμερα, η συνεδρίαση του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Άγκυρα καθιστά σαφές ότι δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός όσον αφορά τα δικαιώματα της χώρας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ενώ παράλληλα μιλά για δίκαιη κατανομή φυσικών πόρων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Το τουρκικό έθνος δεν θα συμβιβαστεί σχετικά με τα δικαιώματα και συμφέροντά της σε ξηρά, θάλασσα και αέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Sabah», το τουρκικό συμβούλιο προέτρεψε «τις χώρες, που ενεργούν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως για την αποστρατικοποίηση των νησιών, να ενεργήσουν με κοινή λογική».

Η Τουρκία υποστηρίζει το διάλογο

«Η Τουρκία πάντα υποστηρίζει τον διάλογο, σε κάθε πλατφόρμα, για δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην περιοχή»,αναφέρεται-μεταξύ άλλων- και «καλεί την ΕΕ και άλλους οργανισμούς να σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».