Άγριος καυγάς Σκυλακάκη-Τσακαλώτου στη Βουλή: «Tα εσωκομματικά αλλάζουν την αγωγή του ανθρώπου»

Άγρια κόντρα με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα έκτακτα μέτρα αποκατάστασης όσων επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανός», ξέσπασε σήμερα στη Βουλή, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν ο κ. Σκυλακάκης επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση αναφέροντας ότι παρέδωσε χαμηλότερο αριθμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε να απαντήσει και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους είπε: «Πόσες ήταν μέχρι το 2015; Πόσο αυξήσαμε το ποσοστό για την υγεία; Δεν ντρέπεσαι λιγάκι να τα λες αυτά;», προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην αίθουσα.

«Βλέπω ότι τα εσωκομματικά αλλάζουν την αγωγή του ανθρώπου», απάντησε ο κ. Σκυλακάκης αφήνοντας αιχμές για τις εσωκομματικές κόντρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τη σειρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: « Μην λες εξυπνάδες. Τις εξυπνάδες αλλού…».

Το συμβάν έληξε με τον υπουργό να αναφέρει ότι «το πόσες ΜΕΘ παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση και το πόσες υπάρχουν πλέον είναι γνωστό στον ελληνικό λαό» προσθέτοντας πως «Κανείς δεν γεννήθηκε χθες στη χώρα αυτή».