Κυρ. Μητσοτάκης: Θετικό βήμα η έναρξη διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα, απαιτείται όμως συνέπεια από την τουρκική πλευρά

Ως θετικό βήμα επαναπροσέγγισης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη συμφωνία για  επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης κορυφής του ΕΛΚ, νωρίτερα σήμερα. Επεσήμανε ωστόσο ότι απαιτείται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά προκειμένου να οδηγηθούμε σε αποκλιμάκωση.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συγκεκριμένα ότι: «H συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί θετικό βήμα επαναπροσέγγισης», προσθέτοντας ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να τερματιστούν οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφερόμενος στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινής πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη πολιτική ασύλου», προσθέτοντας ότι «είναι αναγκαίος ο επιμερισμός της ευθύνης με τρόπο δίκαιο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε μάλιστα την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να δεχθεί οικογένειες προσφύγων από τη Μόρια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά  που εκδηλώθηκε στο ΚΥΤ του νησιού.

Στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ μετείχε επίσης ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Προτεινόμενα για εσάς