Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης για εξηγήσεις με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης, Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης, για παροχή εξηγήσεων, σχετικά με πρωτοσέλιδο τίτλο ελληνικής εφημερίδας που αναφερόταν στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε για βαριές προσβολές σε βάρος του Τούρκου προέδρου. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ελληνική εφημερίδα εμφανίστηκε με κατάπτυστο τίτλο για τον πρόεδρο Ερντογάν. Εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης».«Προσβολές και ύβρεις δεν θα πρέπει να αξιολογούνται στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου. Θεωρούμε ότι η δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι θετική», πρσέθεσε.

Η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ προήλθε μετά από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», στο οποίο είχε γραφτεί το εξής: «Siktir Git Mr. Erdogan» («Αντε γ@@@@@ κ. Ερντογάν»).

Μέσω ανακοίνωσής του σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, νωρίτερα σήμερα, ανέφερε:

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».