Μέρκελ για Μόρια: H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας για το προσφυγικό και τη Μόρια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η στήριξη προς την Ελλάδα θα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΑΜΠΕ, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι «όσο αυτό είναι εφικτό, η στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Η Γερμανία ωστόσο νιώθει υπεύθυνη γι’αυτό, θα σκεφτούμε περισσότερο σχετικά με αυτό. Θα σκεφτούμε ειδικά ποιος έχει περισσότερη ανάγκη και ποιους από αυτούς τους ανθρώπους θα πάρουμε στη Γερμανία», προσέθεσε.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προτίθεται να δεχθεί πρόσφυγες από την Μόρια

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι εκτός από τους 150 ασυνόδευτους ανηλίκους, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτίθεται να δεχτεί και άλλους πρόσφυγες από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, ως προς το ζήτημα αυτό προανήγγειλε στο Βερολίνο:

«Η Γερμανία θα συμβάλει ουσιαστικά στο θέμα αυτό. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συζητά αυτή τη στιγμή τις λεπτομέρειες. Ιδίως θα αφορά οικογένειες με παιδιά.

Είναι σαφές, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι για πρόβλημα το οποίο αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία.

Από αυτήν την άποψη, είναι απαραίτητη μια κοινή μεταναστευτική/προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».