Ανοίγει ο δρόμος των κυρώσεων στην Τουρκία, από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ισχυρή ευρωπαϊκή στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την κατάσταση στη Μόρια και το προσφυγικό, διατυπώθηκε κατά την προπαρασκευαστική συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με με κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, υπό την προεδρία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε και ενόψει της επίσκεψης του κ. Μισέλ στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς και ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, για τα δύο βασικά θέματα στην ατζέντα που περιλαμβάνει Τουρκία και  Κίνα.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, επαναβεβαιώθηκε, ότι οι κυρώσεις είναι στο τραπέζι αν εξακολουθήσει να προβαίνει σε προκλήσεις και δεν αποκλιμακωθεί η ένταση.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν βαρύ κλίμα σε Ευρωπαίους ηγέτες για τον Τούρκο πρόεδρο. «Υπάρχει κόπωση από τις διαρκείς κορώνες πόλωσης του Ερντογάν» ανέφεραν μάλιστα χαρακτηριστικά, σκιαγραφώντας το βαρύ κλίμα της περιόδου που διανύουμε και το γεγονός, ότι τα πράγματα πλέον παλεύουν να ισορροπήσουν, πάνω σε τεντωμένο σκοινί.