Μακρόν: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα για τη Μόρια-Η Γαλλία θα είναι παρούσα

Με ανάρτησή του στο Τwitter, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα με αφορμή την καταστροφική φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας (ΚΥΤ) στη Μόρια.

Στην ανάρτησή του ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε:

«Η φωτιά στη δομή φιλοξενίας στη Λέσβο είναι ένα επιπλέον δράμα στους χιλιάδες μετανάστες, που ήδη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η Γαλλία θα είναι για μια ακόμη φορά παρούσα στο ραντεβού με την αλληλεγγύη για την Ελλάδα. Θα συναντήσω αύριο τον Κυριάκο Μητσοτάκη» .

Σημειώνεται ότι η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στη Λέσβο, κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του ΚΥΤ, με αποτέλεσμα χιλιάδες μετανάστες να μείνουν άστεγοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από αιτούντες άσυλο, οι οποίοι μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, αρνήθηκαν να μπουν σε καραντίνα.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος έχει ήδη μεταβεί στο νησί, ανακοίνωσε ότι οι πληγέντες μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε πλοία καθώς και σε σκηνές, ενώ τα 408 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα μεταφερθούν αεροπορικώς σε ξενοδοχεία της βόρειας Ελλάδας.

Αύριο η συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη με τον  Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στην Κορσική. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να εξετάσουν τις λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας Αθήνας – Παρισιού, καθώς και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.