Στην ΠτΔ, ο Ν. Δένδιας: "Σημεία παραλογισμού προσεγγίζει, η προκλητικότητα της Τουρκίας"

Την πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο όπως αυτή διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα καθώς και για τις ληφθείσες πρωτοβουλίες και τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα από τις κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες και προκλήσεις της Τουρκίας.

«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με προκλήσεις, διεμήνυσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Δένδιας τόνισε: «Προσεγγίζει σημεία παραλογισμού η προκλητικότητα της Τουρκίας. Η Ελλάδα εκπέμπει σοβαρότητα. Κρίμα που έχουμε γείτονα που δεν αντιμετωπίζει το θέμα με την ίδια άποψη».

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε την κα Σακελλαροπούλου επίσης για τις συμφωνίες για την ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο επισημαίνοντας ότι «οι συμφωνίες αυτές αναδεικνύουν τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή».

«Μαζί με την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν ξέρω αν άλλη χώρα έχει κάνει τρεις συμφωνίες σε έναν χρόνο» τόνισε ο κ. Δένδιας.

«Παραγνωρίζοντας η Τουρκία τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου δυναμιτίζει την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο με εμπρηστικές δηλώσεις και προκλητικές κινήσεις. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία» είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με προκλήσεις. Η πλευρά που έχει οδηγήσει στην κλιμάκωση πρέπει να προχωρήσει και στην αποκλιμάκωση. Η κυβέρνηση με τη στάση της έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης των ελληνικών θέσεων και αποδοκιμασίας των τουρκικών θέσεων. Η Ελλάδα σε συνεργασία με τους συμμάχους της θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.