Ερντογάν : Αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο-Όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προέβη σε δηλώσεις όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξαπολύοντας κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε:

«Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί», επεσήμανε ο Ερντογάν, «φωτογραφίζοντας» στην ουσία το Καστελόριζο.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα-Αποφασισμένη η Τουρκία να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της

Στα πλαίσια των προκλητικών και επιθετικών δηλώσεων του εναντίον της χώρα μας, προσέθεσε: 

«Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ. Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Όταν έρθει η ώρα, ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Τους καλώ να δουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε επίσης ο Ερντογάν, καλώντας «αυτούς που αγνοούν τα δικαιώματά μας να δείξουν κοινή λογική».