Σαρλ Μισέλ σε Ερντογάν : Σταματήστε τις δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις-Πλήρης η αλληλεγγύη της ΕΕ προς Ελλάδα και Κύπρο

Την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την  Ελλάδα και την  Κύπρο εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει Ευρωπαίος Αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο Αξιωματούχο, ο Σαρλ Μισέλ επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από παράνομες δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλεί σε πολυμερή διάσκεψη και προσέθεσε ότι μέσω του διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες.

Ξεκάθαρο μήνυμα  Γαλλίας προς την Τουρκία: Υπάρχουν πολλές επιλογές κυρώσεων

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, ανέφερε πως «το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν εις βάρος της Τουρκίας αναμένεται να είναι το κεντρικό θέμα των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου».

«Είναι στο χέρι των Τούρκων να δείξουν ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να συζητηθεί. Αν γίνει αυτό, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο για όλα τα προβλήματα στο τραπέζι», είπε ο Λεντριάν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Ενώ αρνήθηκε να διευκρινίσει τον τύπο των κυρώσεων που τυχόν να αντιμετωπίσει η Άγκυρα, ο Γάλλος υπουργός είπε ότι «υπάρχει μια ολόκληρη σειρά μέτρων».

«Έχουμε πολλές επιλογές και το γνωρίζει εκείνος», προσέθεσε αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο.