«Πυρά» Τσίπρα κατά Μητσοτάκη: Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση κατεδαφίζει αντί να χτίζει

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγηση του στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να σταθεί δίπλα στον λαό, να αποτρέψει τα χειρότερα, να βάλει φραγμό στην επέλαση της βαρβαρότητας που κάποιοι έχουν βαλθεί να βαφτίσουν κανονικότητα και να κρατήσει ανοικτό το δρόμο μιας προοδευτικής λύσης για τη χώρα».

Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατεδαφίζει αντί να χτίζει

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας ότι «κάθε μέρα που περνάει κατεδαφίζει αντί να χτίζει», ότι γυρίζει τη χώρα με ταχύτητα «στα δύσκολα χρόνια του 2010-15», ότι οδηγεί τη χώρα «στη μεγαλύτερη ύφεση που έχει συναντήσει η χώρα» και πως «μάλιστα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιούργησε και με τις συνταγές των πιο σκληρών μνημονίων (περιορισμούς σε συντάξεις και μισθούς, εργασιακό μεσαίωνα, ιδιωτικοποιήσεις σε τιμή ευκαιρίας, απαξίωση της δημόσιας παιδείας της υγείας και του κοινωνικού κράτους και περαιτέρω διεύρυνση των ανισοτήτων)». «Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη κρίση. Ούτε και θέλει, όμως», είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ιδεοληπτική και ανιστόρητη εμμονή ότι όλα μπορεί να τα λύσει η ασυδοσία της αγοράς».

Το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε μια προσπάθεια του πρωθυπουργού για να ελέγχει τους αρμούς της εξουσίας

Παράλληλα τον κατηγόρησε για «προχειρότητα, επιπολαιότητα, απουσία μιας συνεκτικής απάντησης στις προκλήσεις». Είπε ότι «το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε μια προσπάθεια να ελέγχει ο πρωθυπουργός τους αρμούς της εξουσίας, και να τους χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος» και πως οι υπουργοί «ασχολούνται με την εξυπηρέτηση των ημετέρων, βάουτσερ, παγουρίνα, καλλιέργεια σχέσεων με βαρόνους του χρήματος». Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι μέσω της «κατευθυνόμενης από το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδας, δεν διστάζει να υπονομεύει ακόμα την ίδια τη δημοκρατία» και τόνισε ότι «η Ελλάδα ζει αυτή τη στιγμή μια κατάσταση που μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί».