Κουμουτσάκος: H Τουρκία θα πιέσει και με το μεταναστευτικό-Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ  εξέφρασε την προσωπική εκτίμηση ότι η Τουρκία θα πιέσει και με το μεταναστευτικό το προσεχές διάστημα.

«Εδώ και 15 ημέρες υπάρχει αύξηση της πίεσης αλλά όχι της αποτελεσματικότητας», ανέφερε  ο κ. Κουμουτσάκος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες.«Η αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ψύχραιμη», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν δύο ομάδες ΕΚΑΜ που έχουν ενισχύσει την ήδη ισχυρή δύναμη» προσθέτοντας ότι «αυτό που κάναμε με τόσο μεγάλη επιτυχία τον Μάρτιο και οδηγήσαμε σε αποτυχία μια μείζονα πολιτική επιλογή της Τουρκίας θα επαναληφθεί και τώρα». Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη.

Μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου για την πιθανή επιβολή κυρώσεων, εάν η Τουρκία δεν αποκλιμακώσει, πιστεύω ότι θα στείλει απειλή το επόμενο διάστημα με πίεση στο μεταναστευτικό. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος. Κατέστησε δε σαφές ότι «ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» και ότι «η διεθνής παρουσία είναι έντονη».