Ερτογάν σε Μέρκελ για Ελλάδα: Aπαράδεκτο να υποστηρίζεται από ορισμένες χώρες η εγωιστική και άδικη συμπεριφορά της

Επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα μεταξύ της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, και του πρόεδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα πλαίσια του κλίματος έντασης που εντοπίζεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι δύο ηγέτες εξέτασαν όλα τα περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα, η τουρκική προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Ερντογάν χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στήριξη ορισμένων κρατών προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να επεσήμανε: «Είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να υποστηρίζουν την “εγωιστική” και “άδικη” συμπεριφορά της Ελλάδας».

H ένταση στην  ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου έχει κλιμακωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, μετά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και τις διαδοχικές Navtex ακόμη και σε θαλάσσια σημεία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αρκετές χώρες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Γαλλία, έχουν εκφράσει ξεκάθαρα και ανοιχτά την υποστήριξή τους προς την Αθήνα, υπεραμυνόμενες των ελληνικών δικαιωμάτων στη θάλασσα της Μεσογείου.

Προτεινόμενα για εσάς