Ετοιμότητα & ανάκληση αδειών στις Ένοπλες Δυνάμεις - Σε εξέλιξη το ΚΥΣΕΑ

Ανάκληση αδειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, για τις κινήσεις του τουρκικού Oruc Reis, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS, για περίπου ίδια περιοχή που περιγραφόταν σε προηγούμενη ΝΑVΤΕΧ , που είχε εκδώσει και προ 20ημέρου, για το ίδιο πλοίο, το οποίο, ωστόσο, τότε δεν έπλευσε προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σήμερα, όπως έγινε γνωστό, το ORUC REIS έχει αποπλεύσει συνοδευόμενο από τα βοηθητικά πλοία και αριθμό μονάδων του τουρκικού Στόλου που παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου – Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μισέλ

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς «και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το απόγευμα στις 17.00 έχει προγραμματιστεί επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.