Εντολή Μητσοτάκη σε λοιμωξιολόγους: Μην διστάσετε να πάρετε νέα μέτρα - Έμφαση σε ΜΜΜ & χώρους διασκέδασης

«Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα». Αυτή ήταν η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στους λοιμωξιολόγους, με το πέρας της τηλεδιάσκεψης που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με τις  εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην χώρα μας.

Οι επιστήμονες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, για τους συνωστισμούς σε κέντρα διασκέδασης και ΜΜΜ, ενώ ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι τακτικές τηλεδιασκέψεις, όπως η σημερινή, για την εξέλιξη της πανδημίας, θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να πλαισιώσει τον Νίκο Χαρδαλιά στην τηλεοπτική ενημέρωση της Τρίτης και κάποιος λοιμωξιολόγος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα δεδομένα και διαπιστώθηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Τονίστηκε, όμως, με έμφαση, η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μη διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους επιστήμονες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.