Την διάθεση 8 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία οικιστικών μονάδων στο Μάτι, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Την διάθεση ποσού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση οικιστικών μονάδων στο Μάτι, ανακοίνωσε κατά την σημερινή επίσκεψή του, στην περιοχή, ο πρωθυπουργός.

Συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπους της εκκλησίας, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Μάτι λίγες μέρες από τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την τραγωδία κι ενώ έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και ανακοίνωσε την  εκπόνηση σχεδίου συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση της περιοχής. 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυπριακή Δημοκρατία για τις μία από τις δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κύπρος. Θα φτιάξουμε για τους κατοίκους ένα πάρκο, έναν χώρο υποδειγματικό που θα αξιοποιηθεί από τους κατοίκους της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την περιοχή όπου θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και αναψυχής και θα είναι ταυτόχρονα και ένα πάρκο μνήμης.

Σε άλλη έκταση, η οποία έχει παραχωρηθεί από την Εκκλησία θα ανεγερθεί συγκρότημα πρότυπων κοινωνικών κατοικιών για τους πολίτες εκείνους που έχασαν την πρώτη τους κατοικία από τη φονική πυρκαγιά.

Πρόκειται για μία έκταση 80 στρεμμάτων, από τα οποία τα 40 είναι οικοδομήσιμα.

Λίγο πριν αναχωρήσει από το Μάτι, ο πρωθυπουργός μετέβη στο μνημείο που έχει ανεγερθεί για τα 102  θύματα της τραγωδίας και άφησε συμβολικά,  ένα λευκό τριαντάφυλλο.