Τις υποδειγματικές σχέσεις καλής γειτονίας Ελλάδας - Βουλγαρίας, εξήρε η ΠτΔ (Video)  

Στις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας – Βουλγαρίας και στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας και σταδιακού ανοίγματος του τουρισμού από τις δύο χώρες αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της, με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριοβα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ της, η  Δ.Κατσιμεντέ, για το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας που επιβάλλεται να υπάρχουν στην περιοχή μας διαταράσσονται από αλλεπάλληλες προκλητικές τουρκικές ενέργειες, όπως η έκδοση NAVTEX σε περιοχή που περιλαμβάνει και ελληνικές θαλάσσιες ζώνες, καθώς και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μάλιστα, σημείωσε, ότι αναμένουμε έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης από τους εταίρους μας στην ΕΕ και, φυσικά, από τη φίλη Βουλγαρία.

Δείτε Video από τη συνάντηση:

Από την πλευρά της, η κ. Ζαχάριοβα τόνισε ότι Ελλάδα και Βουλγαρία αποτελούν υπόδειγμα καλής γειτονίας και φιλικών σχέσεων στη σημερινή Ευρώπη. Επίσης, υπογράμμισε πόσο σημαντικός τουριστικός προορισμός είναι η Ελλάδα για τη Βουλγαρία και, ως εκ τούτου, ελπίζει να αμβλυνθούν σύντομα οι υγειονομικοί περιορισμοί, ενώ συμφώνησε με την κ. Σακελλαροπούλου πως μονομερείς πράξεις εκ μέρους της Τουρκίας δεν συμβάλλουν στην ηρεμία της περιοχής.

Τέλος, η κ. Ζαχάριοβα επανέλαβε την πρόσκληση του Προέδρου της Βουλγαρίας χώρας προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στη Βουλγαρία.