"Οι Έλληνες δεν αστειεύονται. Να περιμένετε θερμό επεισόδιο", διαμηνύει η Μέρκελ στον Ερντογάν

Ότι “οι Ελληνες δεν αστιεύονται, και εάν η Άγκυρα υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, να περιμένει θερμό επεισόδιο”, φέρεται να διαμήνυσε στις δύο τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, η επικεφαλής της προεδρεύουσας χώρας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άνγκελα Μέρκελ

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN ειδικότερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος,  φέρεται να τόνισε προς την τουρκική πλευρά «να περιμένετε και θερμό επεισόδιο, εάν βγάλετε το Ορούτς Ρέις για έρευνες».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η καγκελάριος φέρεται να είπε  προς τον Ερντογάν πως «η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις και ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σκληρές».

Οπως όλα δείχνουν, η  Γερμανία επιθυμεί τον  διάλογο, ως μέσο επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, και θα ήθελε να φέρει στο ίδιο τραπέζι Αθήνα και Άγκυρα.

Βέβαια, από τη γερμανική πλευρά καθίσταται σαφές πως όσο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Την ίδια στιγμή το ίδιο ακριβώς καθιστά σαφές και η ελληνική πλευρά, τονίζοντας πως «δεν θα κάνουμε διάλογο με το όπλο στον κρόταφο», ενώ διεµήνυσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον και πως η µόνη συζήτηση που θα ξεκινούσε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσγς και της γερµανικής προεδρίας θα αφορούσε στις κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας.