Νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα της χώρας: Έξι συνοριακοί σταθμοί ανοιχτοί - Περιορισμοί για εργάτες γης

Περαιτέρω μέτρα για τις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας, μέτρα τα οποία έγιναν δεκτά από τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με τη σύμφωνη γνώμη του Σωτήρη Τσιόδρα. 

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τα εξής:

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου η είσοδος στη χώρα για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται από τα συνοριακά φυλάκια της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, των Ευζώνων, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας και των Κήπων.

Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής αλλά και όσοι έχουν δελτίο ομογενούς, υποχρεούνται να συμπληρώνουν την προβλεπόμενη φόρμα εισόδου PLF, που γίνεται ηλεκτρονικά, καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, που γίνεται στην ίδια διεύθυνση.

Οι εργάτες γης που βρίσκονται στη χώρα και θα βγουν πριν την 4η Αυγούστου, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν, μέχρι νεωτέρας. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια υγειονομικά ασφαλής χώρα.