Μητσοτάκης για το Μάτι: “Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες”

Για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του.

«Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η “Καθημερινή”.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ακούγεται να ζητάει από τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να θάψει στοιχεία από την έρευνα. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο αρχηγός του Σώματος ακούγεται καθαρά να ισχυρίζεται πως μεταφέρει εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας: «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του το. Μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων. (…) Σε κάλεσα, λοιπόν και στά ‘πα. Για να ξυπνήσεις».

Διαβάστε ακόμη: Αποκαλύψεις «Καθημερινής» για προσπάθεια συγκάλυψης στο Μάτι – Σάλος από τα ηχογραφημένα ντοκουμέντα: «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε»