Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Δεν μπορούμε να εμφανιστούμε διχασμένοι ή αδύναμοι

Για μια κρίση χωρίς προηγούμενο έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο Συμβούλιο τονίζοντας ότι

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διχασμένοι ή αδύναμοι» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως δήλωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός, «Διαπραγματευόμαστε εδώ και τρεις ημέρες, προφανώς δεν έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο για να φτάσουμε σε συμφωνία και ειλικρινά ελπίζω ότι σήμερα μπορούμε να άρουμε το αδιέξοδο. Από την πρώτη στιγμή κατέστησα σαφές ότι όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, όμως αυτοί οι συμβιβασμοί δεν πρέπει να είναι τέτοιοι που να αλλοιώσουν το επίπεδο της φιλοδοξίας μας σε σχέση με μια θαρραλέα ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού και τον οικονομικό αντίκτυπο που κόστισε. Αντιμετωπίζουμε μια οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο και δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διχασμένοι ή αδύναμοι».

Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να δώσουν παράταση στη Σύνοδο Κορυφής για τρίτη ημέρα σήμερα, σε μία προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης. Δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο, εξανεμίζει τις ελπίδες, καθώς ανέφερε πως είναι πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία και σήμερα.

Συγκεκριμένα,

Προτεινόμενα για εσάς