Ούτε εκλογές, ούτε μεγάλος ανασχηματισμός, ξεκαθαριζει ο Γ. Γεραπετρίτης

Δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές η χώρα, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά ενώ όσον αφορά στις σχέσεις με την Τουρκία, αναφέρει πως η χώρα είναι σε «απόλυτη πολιτική και επιχειρησιακή εγρήγορση για το ενδεχόμενο επιθετικής ενέργειας».

Ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας στην ερώτηση για συγκεκριμένες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέρει πως ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και εκτιμά ότι έως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απολύτως πειστική απάντηση εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι αυτονόητο στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση όλων των τυχόν αδικημάτων που αφορούν το δημόσιο βίο της χώρας», τονίζει.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης χαρακτηρίζει την έως σήμερα θητεία της κυβέρνησης συνολικά επιτυχή στα περισσότερα μέτωπα ενώ σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σημειώνει ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει λόγος για έναν μεγάλο ανασχηματισμό, αλλά μόνο για διορθωτικές κινήσεις που θα βελτιώσουν τη συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης και θα μεγιστοποιήσουν το παραγόμενο έργο.

Σε ό,τι αφορά την προκλητικότητα της Άγκυρας, ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι «είμαστε σε απόλυτη πολιτική και επιχειρησιακή εγρήγορση για το ενδεχόμενο επιθετικής ενέργειας εκ μέρους της Τουρκίας. Να είστε βέβαιοι ότι θα διασφαλίσουμε και μόνοι μας την ακεραιότητα των εθνικών μας δικαίων».

Ο κ.Γεραπετρίτης χαρακτηρίζει τέλος την κατάργηση του μουσειακού χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς «πράξη μισαλλόδοξη και βέβηλη που δεν στρέφεται μόνο κατά της Ορθοδοξίας και του χριστιανισμού αλλά και κατά των οικουμενικών αξιών της ανεκτικότητας και του σεβασμού της παγκόσμιας πολιτιστικής παράδοσης».