Τσίπρας στην Ολομέλεια: «Τα έχετε κάνει θάλασσα και φοβάστε την κοινωνία» (Video)

«Επιχειρείτε μια αντιδραστική θεσμική τομή με στόχο την ίδια τη Δημοκρατία, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση, στη συγκέντρωση, στη διαμαρτυρία», «που καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε από τη Μεταπολίτευση», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης, για την ψήφιση απόψε Πέμπτη, του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δεν επιχειρεί να ρυθμίσει πράγματα που αντιστοιχούν στην κοινή λογική και πως, αντίθετα, προσπαθεί «να επαναφέρει διατάγματα του 1971».

Live η ομιλία Τσίπρα για το νομοσχέδιο των διαδηλώσεων: Τα έχετε ...

Ξοδεύετε τον χρόνο σας, για να εκδικηθείτε: Ποιοι είναι οι “εχθροί” σας;

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό, ότι «έχει αποφασίσει να ξοδέψει το χρόνο του ως πρωθυπουργός όχι για να χτίσει αλλά για να γκρεμίσει». Να «εκδικηθεί», όπως είπε, μια Ελλάδα «που προχώρησε όταν άφησε πίσω το κράτος της Δεξιάς και τα σύνδρομα της» και την Αριστερά, «που είναι ο πολιτικός αντίπαλός της».

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο Video:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε εν συνεχεία, ότι η απάντηση στο γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα αυτή την «αντιδραστική τομή» είναι γιατί «φοβάται» τις εξελίξεις και τις κοινωνικές αντιδράσεις «που έρχονται από Σεπτέμβρη» καθώς η χώρα «μπαίνει σε περίοδο βαθιάς ύφεσης».

Και αυτό, όπως είπε, «παρά τα εκατομμύρια δημόσιου χρήματος που μοιράζετε για να σας φιλοτεχνούν κυρίαρχο και άτρωτο τα ΜΜΕ».

Διαμοιρασμός εκατομμυρίων, «λες και ήταν λεφτά της οικογένειας σας»

Κατηγόρησε δε, τον κ. Μητσοτάκη για διαμοιρασμό 20 εκατομμυρίων, «χωρίς κριτήρια, με μόνο στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης», «λες και ήταν λεφτά της οικογένειας σας».
«Και ήρθε χτες η απόφαση του κ. Μαρινάκη να σας τα γυρίσει πίσω τα χρήματα αυτά που κατά τη δική σας εκτίμηση αντιστοιχούσαν στα δικά του μέσα. Τι έγινε; Δεν την κάνατε σωστά τη μοιρασιά;», σχολίασε.

Το πρόγραμμα της ντροπής

Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά στον πρωθυπουργό ότι «δεν είναι μόνο εκτεθειμένος αλλά και καταγέλαστος» και πως δεν έχει άλλη επιλογή από το «να πάρει πίσω το πρόγραμμα της ντροπής» και εν συνεχεία, εφόσον θέλει να δώσει διαφημιστική πίτα, υπάρχουν όροι που προβλέπει ένα δημοκρατικό πλαίσιο, είπε. «Με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας, με πραγματικά κριτήρια τους εργαζόμενους, την αναγνωσιμότητα, την τηλεθέαση». «Με διαφάνεια και λογοδοσία, όχι έτσι», τόνισε.