Σχεδόν 16 μονάδες μπροστά η ΝΔ, στον έναν χρόνο διακυβέρνησης Μητσοτάκη - Τι προβληματίζει τους πολίτες

Νέα δημοσκόπηση της Alco, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, δίνει προβάδισμα 15,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη Νέα Δημοκρατία να κλείνει, σήμερα ακριβώς έναν χρόνο διακυβέρνησης.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, στην ερώτηση ποιον «εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 49% απαντά τον Κυριάκου Μητσοτάκη και το 21% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 25% τάσσεται υπέρ της επιλογής «κανένας από τους δύο».

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 39,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24%, στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,2%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνουν 3,2% και 3% αντίστοιχα.

Για τις αποκαλύψεις Μιωνή 

Οι πολίτες ρωτήθηκαν και για θέματα επικαιρότητας, όπως οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίας που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι «οι αποκαλύψεις παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Το 33% πιστεύει ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί με την πολιτική της».

Σημαντικότερο πρόβλημα η ανεργία – Πολύ πίσω κορωνοϊός & Τουρκία 

Στην ιεράρχη προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας και στο ερώτημα «ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;»το 50% απάντησε, πως αυτό  είναι η ανεργία.

Το 18% εκτιμά ότι είναι η πανδημία του κορωνοϊού, το 9% απαντάει ότι είναι το μεταναστευτικό. Το 8% οι σχέσεις με την Τουρκία, το 5% η απουσία επενδύσεων, το 4% η υψηλή φορολογία, η υγεία, η παιδεία και άλλο από 2%.

 

Προτεινόμενα για εσάς