Μητσοτάκης: Μιλάμε με τα έργα μας - Οι νέοι σταθμοί Μετρό, τρία δυναμικά βήματα προόδου, συμπίπτουν με τον ένα χρόνο της Ν.Δ. στην εξουσία

Ομιλία σε ειδική τελετή στο νέο σταθμό του Μετρό «Νίκαια», απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει της έναρξης λειτουργίας, αύριο Τρίτη 7/6, των νέων σταθμών «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια».

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ένταξη του έργου της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, ενώ υπογράμμισε πως «οι τρεις πρώτοι σταθμοί της γραμμής 3 προς Πειραιά είναι πια γεγονός»

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τους νέους σταθμούς «τρία σημαντικά και δυναμικά βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού για τα οποία είχαμε δεσμευτεί και τα οποία γίνονται πραγματικότητα».

«Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάμε με τα έργα μας» ανέφερε στη συνέχεια, μιλώντας και για το γεγονός ότι η έναρξη της λειτουργίας των τριών αυτών σταθμών του μετρό συμπίπτει με τον ένα χρόνο της ΝΔ στην εξουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις από το 1992 έχουν τη δική τους συμβολή στο έργο ωστόσο άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση και σημείωσε ότι «μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 το έργο έμενε ανενεργό».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη δέσμευσή της ώστε τέτοιες μέρες το 2022 να μπουν σε λειτουργία και οι άλλοι τρεις σταθμοί της γραμμής 3 Χαϊδάρι-Πειραιάς (Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο, Πειραιάς), προκειμένου το μετρό να συνδεθεί με τον ηλεκτρικό του Πειραιά και να συναντά την καρδιά της πόλης.

Αναφορικά με τους 3 νέους σταθμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η λειτουργία των νέων σταθμών αντικαθιστά χιλιάδες ρυπογόνα αυτοκίνητα, κάνει πιο εύκολη και γρήγορη τη μετακίνηση του πολίτη και οδηγεί στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, καθώς εκτιμάται ότι θα κάνουν χρήση 63 χιλιάδες πολίτες και 10 χιλιάδες λιγότερα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στο δρόμο.

«Όσο μειώνονται οι φυσικές αποστάσεις μειώνονται και οι κοινωνικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι δήμοι του Πειραιά κερδίζουν τη θέση τους στο συγκοινωνιακό δίκτυο και στη ζωή της πόλης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρώτη φάση της «εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό», τονίζοντας ότι οι τρεις νέοι σταθμοί εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο ενέταξε τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και την ανάπλαση των λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, λέγοντας πως πρόκειται για «δύο έργα που απαντούν στα τοπικά προβλήματα αλλά εντάσσονται στον ίδιο αναπτυξιακό σχεδιασμό».

“Η αντοχή της ελληνικής οικονομίας”

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι αυτές οι επενδύσεις συμπίπτουν ως προς την έναρξή τους κατά τη διάρκεια της καταιγίδας του κορωνοϊού «αποδεικνύει την αντοχή και τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει η ελληνική οικονομία».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ζήτησε εν μέρει σε αυστηρό ύφος να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας στα ΜΜΜ και κάλεσε τους δημάρχους της περιοχής «να ενθαρρύνετε τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ, να φορούν τη μάσκα, δεν έχουμε αφήσει πίσω μας την περιπέτεια του κορωνοϊού».